Norge

Mountain Challenge Hemsedal går av stabelen på lørdag

23rd March 2017 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Hemsedal

Rett etter start ved fjorårets renn.

Rett etter start ved fjorårets renn.

Foto: Mountain Challenge Hemsedal

Mountain Challenge Hemsedal er en toppturkonkurranse som går av stabelen for 13 gang i år. 

– I Mountain Challenge møtes toppidrett og mosjonister til lek og dyst. Her diskuteres teknikk og viktig valg av utstyr. Her stiftes nye bekjentskap og det planlegges nye turer og her knytter man kanskje den første kontakt med nye utstyrsmerker og leverandører som er tilstede, står det på arrangementets hjemmesider.

Reidar A. Sundvor i Moutnain Challenge AS forteller at de skal opp i fjellet i morgen fredag og flagge traseen hele veien.

– Vi var rundt løypa forrige helg og det så overraskende fint ut gitt at det har vært en snøfattig vinter. Noen partier med eksponert stein er det, men generelt er det gode forhold i fjellet, sier han.

Da vi spør om skredfaren forteller han at traseen er lite utsatt for ras.

– Hemsedal Skipatrulje bistår med faglige vurderinger om skredfare vær og føre forhold i tillegg til redning. Vi har ikke hatt skader i de 12 årene som rennet har blitt arrangert. Vi gleder oss! Avslutter han. 

Beskrivelse av løypa
 
Den klassiske Mountain Challenge traseen benyttes når været tillater det: Løypa starter ved Løkjestølane og går først opp til Nibbi 1741 moh. Her er det av med feller før en flat nedkjøring (ca 200 hm) til Grunnane bak Nibbi. Løypa svinger her vestover mot Skurvefjells bakside. Her tas feller på igjen og deltakerne skal følge merket trase opp til Skurvefjell (også 1741 moh) hvor feller tas av. Her vil det være en bemannet kontrollpost. Traseen svinger så sydover ned i Skurvefjellbollen mot Syneskaret. Gjennom skaret holdes det vestover på oversiden av Synebekken til skog-grensen. I skogpartiet krysses Synebekken mot øst til kjerreveien på Synehovda’s østside. Traseen følger så kjerreveien ned til Trøym, og fortsetter over jordene mot Trøymsvegen, og videre ned til Hemsedal sentrum.

– Snøforholdene vil avgjøre hvor langt skiene kan brukes. Den siste biten må løperne bære skiene mot mål på plassen mellom Sparebank 1 og Turistkontoret. Etter at du har gått i mål krysser du RV52 til afterski og premieutdeling på Hemsedal Cafe, skriver arrangørene i en epost til skiinfo.no.

Her ser du hele løypa til Mountain Challenge Hemsedal. (Klikk på bildet)  - © Mountain Challenge Hemsedal

Her ser du hele løypa til Mountain Challenge Hemsedal. (Klikk på bildet)

Foto: Mountain Challenge Hemsedal

Påmeldingsfristen er i dag torsdag kl 23. Mer info og påmelding  

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!