Norge

Her blir det drømmepåske

Det blir vannskikonkurranse på Sjusjøen i påska.

Det blir vannskikonkurranse på Sjusjøen i påska.

Foto: Sjusjøen skisenter

– Det går mot en drømmepåske både i skisporet og i alpinbakken, så det er ingen grunn til å legge bort skiene, sier daglig leder ved Sjusjøen skisenter Ingvild H. Vestheim.

I år er påsken sen, i tilegg har vi hatt en merkelig vinter med mye varmt vær og mindre snø enn vanlig. Det betyr imidlertid ikke at dette blir en dårlig påske. Mange av landets skisentre har hatt gode forhold gjennom hele vinteren, som for eksempel Sjusjøen. I tillegg har det kommet mye snø nå mot slutten av sesongen som har ført til mange fine skidager den siste tiden. Det er også først nå mot slutten av sesongen at noen av skisentrene har kunnet åpne alle heiser og nedfarter.

Påsken er for mange det absolutte høydepunktet i fjellet, og med en sen påske kan det bli mange gode opplevelser: Varmt vær, stekende sol, grilling av pølser, deilig slush-føre i bakken og kanskje man kan stå på ski i bare ulltrøya?

Nysnø de siste dagene 

Senest det siste døgnet har det kommet nysnø mange steder. Både på Geilo, Sjusjøen og Trysil snødde det i går for å nevne noen. Men det er Nord-Norge som har fått mest snø de siste dagene. Målselv Fjellandsby fikk en halv meter snø tidligere i uka. De har nå over en meter snø i terreng og alle heiser og nedfarter går. Det kommer også et snøfall gjennom helgen.

Se hvor det har kommet snø de siste dagene her

Se snøvarsel for de neste tre dagene her

Drømmepåske

På Sjusjøen skisenter ligger det nå mellom 80 og 100 cm snø i terrenget, og alle heiser og nedfarter vil være åpne i påskeferien.

– Det er fortsatt gode snøforhold og løypene preppes hver dag. Det er 300 km med langrennsløyper klare, alle med dobbeltspor og mulighet for skøyting, sier Vestheim.

På Hafjell og Kvitfjell har det også vært gode forhold gjennom hele sesongen. 

– Snømessig har det vært en god vinter i Kvitfjell. Ikke mange av de store snøfallene, men tidlig åpning og gode forhold, forteller Vibeke Fürst Holtmann, markedsansvarlig i Kvitfjell.

Alle heiser og nedfarter vil være åpne, og også langrennsforholdene er gode i Gudbrandsdalen.

– Her er det optimale forhold, og det vil være langrennsløyper i lang tid fremover, sier Mari Aasbakken, markedsansvarlig ved Hafjell. 

Bildegalleri

Det blir vannskikonkurranse på Sjusjøen i påska. - © Sjusjøen skisenter
Påskestemning på Hafjell - © Gisle Johnsen/Hafjell
Flotte langrennsløyper ligger klare til påske på Bjorli - © Bjorli Skisenter
Påskestemning på Hafjell - © Gisle Johnsen/Hafjell

Se alle

Snøsikkert

På Bjorli Skisenter har det på ingen måte vært snømangel i år, og her har senteret vært åpent hver dag i over fem måneder. De startet sesongen rekordtidlig; allerede 29. oktober.

– Her er det flotte snøforhold, og det vil holde seg også til etter påske. Alle heiser og nedfarter vil gå, og vi har et spennende påskeprogram, sier Pernille Melbye ved Bjorli skisenter.

På Voss Resort og Myrkdalen Fjellandsby er det mye snø, og de har hatt store snøfall de siste par ukene. 

– Vi har rikelig med snø, omkring tre meter på toppen og en meter i bunn. Akkurat nå laver snøen ned, og det kommer stadig mer, sier Kaia Finne, markedsdirektør ved Myrkdalen. 

Alle heiser og nedfarter vil gå i påsken på skisentrene ved Voss, og langrennsforholdene er også gode. 

– Her på Vestlandet har vi fått jevnt med snø gjennom hele sesongen, og forholdene i bakken er gode, sier Synva Vinje, markedssjef ved Voss Resort.

Også i Røldal er snøforholdene gode:

– Snøforholdene er bra, det ligger tre meter i snitt i øvre del av anlegget og omrking 150 cm nede. Det er flotte forhold og hele anlegget er åpent. Langrennsforholdene er fine, og det er milevis med oppkjørte langrennsløyper i Røldal og på Seljestad, sier daglig leder ved Røldal Skisenter Oddvar Bratteteig. 

Kaldt frem mot påske

I Hallingdal har ikke snøforholdene vært på sitt beste denne vinteren. Det har imidlertid tatt seg opp den siste tiden med en god del nysnø. På Ål er det meldt minimalt med varmegrader og kuldegrader på natta fremover.

– Snøforholdene er tålelig bra enda, vi fikk en del snø i dag og håper det vil komme mer. Langrennsforholdene er generelt bra. Det har smeltet litt helt nede, men en kan enda stå på ski. Oppe i høyfjellet er det bra forhold, og vi håper dette vil vedvare frem til påske, sier Stein Rudi Austheim, daglig leder ved Ål Turistinfomrasjon. 

På Geilo er også langrennsforholdene best på høyfjellet nå, mens de i bakken har gode forhold.

– Vi har en fin såle i bakken, og akkurat nå snør det! Det har vært en ganske mild vinter, og vi har måtte produsere snø utpå vinteren for å sikre en god såle som varer til over påske, sier Elisabeth Tellefsen, markedssjef ved Geilo Holiday. 

Vi i Skiinfo er veldig enig med Ål Turistinformasjon om at fjellet er det beste stedet å være i påsken:

– Med sen påske og sannsynligvis mye sol og varme er det ingenting som er bedre enn å sitte ved hytteveggen og kose seg med god mat og drikke. Man kan ta lange turer i fjellet og kjenne den rene fjelluften, sier Austheim.

Har samlet opp kunstsnø

I Valdres har det vært mange milde perioder i vinter, men det blir allikevel fine forhold til påske.

– På Vaset i Valdres er det bra med snø i alpinbakken. Vi har klart å holde parken og alle nedfartene åpne og vil vente til dagene rett før påske før vi doser ut snøen som ligger lagret rundt omkring i anlegget, forteller Svein Erik Ski, ved Vaset Skiheiser. 

Også i Aurdal - Valdres Alpinsenter vil alle heiser og nedfarter være åpne til påske. 

– I bakkene har vi hatt kanonføre gjennom hele vinteren, og det blir gode forhold til påske. Det er lite snø i terrenget, men langrennsløypene har vært helt topp hele vinteren, sier Olav André Melan, markedskoordinator Aurdal i Valdres. 

På Vaset vil det være 70 km med preparerte langrennsløyper til påske. 

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!