Norge

Nykommere vil øke skigleden blant folket

4th May 2017 | skiinfo.no

Brage Eriksen (t.v) og Espen Hinsch i HappyNorwegian ønsker å lage produkter som gjør det enklere og morsommere for folk å komme seg ut på ski.

Brage Eriksen (t.v) og Espen Hinsch i HappyNorwegian ønsker å lage produkter som gjør det enklere og morsommere for folk å komme seg ut på ski.

Foto: HappyNorwegian

To unge gründere har startet selskapet HappyNorwegian som utvikler smarte løsninger innen skisporten. Snart lanseres deres første produkt.

Mr.Gripy er navnet på det første produktet til gutta i HappyNorwegian. Det er rett og slett en smørebenk du enkelt kan ta med deg. Vipps så kan du smøre ski i stua, på panseret på bilen på parkeringsplassen, eller på hytta.

– Vi bor i små leiligheter selv og hadde ikke plass til noen smørebenk. Det var slik ideen startet, forteller Brage Eriksen, den ene av de to gründerne bak HappyNorwegian.

BI-studenter

De to gründerne Espen Hinsch (22 år) og Brage Eriksen (23 år) møtte hverandre på BI hvor de fortsatt er studenter. HappyNorwegian springer ut i fra et skoleprosjekt som de gjorde sammen. Under prosjektet ”Skiservice på tur” tok de med seg nødvendig preppeutstyr, ringte på i nabolag og spurte om folk ville ha preppet skiene sine for en liten sum penger.

– Det var slik det startet. Her så vi også behovet for noe å preppe skiene på som er enkelt å ta med seg rundt, forteller Eriksen.

Det har vært en bratt læringskurve så langt, og gjennom skolen har de fått være med på blant annet pitche-konkurranser for unge gründere.

– Det er mye vi vill gjort annerledes dersom vi skulle ha vært med på en slik konkurranse nå. Men vi har allikevel fått mye ut av det å fortelle om ideen vår til investorer, sier Eriksen.

Bildegalleri

HappyNorwegian - © HappyNorwegian
HappyNorwegian - © HappyNorwegian
HappyNorwegian - © HappyNorwegian
HappyNorwegian - © HappyNorwegian

Se alle

Solgte eget utstyr

Mr.Gripy har vært gjennom mange faser før de har kommet frem til produktet som nå skal ut på markedet. For å finansiere den første prototypen brukte de egne sparepenger, og solgte dykker- og windsurfingutstyr.

– Vi skulle være med i NM i studentbedrift, og måtte virkelig jobbe på for å få prototypen ferdig til dette, sier Eriksen.

Senere har de fått nærmere 100.000 kroner fra Innovasjon Norge for å få laget den nåværende prototypen.

Ut på markedet i september

Nå har de fått et produkt som de er fornøyd med, og har vært ute og testet blant folket.

– Vi har fått overraskende bra tilbakemeldinger så langt. Vi har blant annet vært i Hemsedal hvor det var veldig mange som kom bort og fikk testet produktet, sier Eriksen.

Video

I slutten av september skal Mr.Gripy ut i egen nettbutikk og noen av sportsbutikkene.

Og målet til guttene i HappyNorwegian?

– Fulltidsjobb når vi er ferdig på BI, gå i null første året, og få muligheten til å kunne utvikle flere av ideene vi har på blokka, sier Eriksen.

Og ikke minst øke skigleden blant folket.

I dag starter HappyNorwegian en crowdfunding-kampanje. Her er det mulighet for å forhåndskjøpe produktet til en billig penge, så det gjelder å være tidlig ute.

Les mer om folkefinansieringen.

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!