Norge

Nyt vårværet med ski på bena

4th May 2017 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Geilo, Hemsedal, Fonna , Tyin - Filefjell, Hovden, Målselv, Røldal, Storefjell Skisenter

Folgefonn sommerskisenter på sitt beste.

Folgefonn sommerskisenter på sitt beste.

Foto: Daniel Tengs

Finnes det noe bedre enn å stå på ski i strålende sol? Det er fortsatt mye fin snø i fjellet og åpne heiser flere steder.

Både Hovden, Målselv Fjellandsby og Storefjell Skisenter holder åpent en ekstra helg! HemsedalTyin - Filefjell og Røldal har lenge planlagt å holde heisene åpne denne helgen, mens Fonna har startet sommersesongen. Mulighetene for heisbasert skikjøring i helgen er derfor mange! Det kjøres også opp langrennsspor flere steder, samt at toppturforholdene er eksemplariske i fjellområdene over store deler av landet. På Geilo arrangeres Nordens største terrengparkevent; Spring Session i Tirilparken.

Sol, sol, sol

På Hovden er det godt med snø og derfor kunne de ikke annet enn å forlenge sesongen med en ekstra helg. 

– Forholdene er veldig gode. Det er mye snø i anlegget, parken og barneområdet er fortsatt åpent og stolheisen kjører helt til topps, forteller Marius Hestbråten, markedsansvarlig Hovden/Setesdal til skiinfo.no.

Og værmeldingen for helgen lover godt for en skiopplevelse som vil gå i minnebøkene.

Hvorfor skal man ta turen til fjells når det er sommertendenser i lavlandet? 

– Fordi det er meldt helt fantastisk vær!!! Det er fortsatt nok snø til å ta både en langrennstur, en topptur og en dag i alpinsenteret, svarer Hestbråten.

Kalde netter og mye snø

På Tyin/Filefjell holder snøen seg ekstra lenge fordi senteret ligger høyt og det fortsatt er kalde, fine netter.

– Forholdene er meget bra, og akkurat nå er det tørr og fin snø. Vi forventer noe slush fremover, selv om de faktisk melder kaldere i starten av neste uke, forteller Magne Grihamar i Tyin/Filefjell Utvikling AS til skiinfo.no.

Værmeldingen er også veldig bra her. Det er meldt milde gode dagstemperaturer og kaldere mot natta. Det er meldt sol både lørdag og søndag.

– På Tyin/Filefjell får en vårskifølelsen med god heisbasert skikjøring og Jotunheimens tinder i bakgrunnen. Det bør være grunn nok i seg selv for å ta turen oppover, sier Grihamar.

Han forteller at det også er store sjanser for at de holder åpent helgen 13. - 14. mai.

Bonushelg

– Vi greier ikke å la være, for det er rett og slett alt for mye herlig snø til at den bare skal ligger der å smelte, skriver Målselv Fjellandsby på sin Facebookside. 

Her kjører barn gratis hele helgen (lørdag og søndag), mens dagskort for voksne koster 150 kroner. Ønsker du å stå på ski begge dagene betaler du 250 kroner. 

 – Vi satser på å holde hele barneområdet åpent, samt Toppskaret. Vi prepper etter all sansynlighet også langrennsløypa, skriver Målselv Fjellandsby. 

Her holder vi deg oppdatert på hvilke skisentre som er åpne og planlagt sesongavslutning

Bildegalleri

Fonna Glacier Resort - © Daniel Tengs
Tyin/Filefjell 2.5.2017 - © Tyin/Filefjell
Hovden forlenger sesongen med en ekstra helg.  - © Hovden
Målselv Fjellandsby - © Målselv Fjellandsby

Se alle

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!