Med nye eiere, ny park og ny snøduk er sommerskisenteret på Juvass klare for en lang og fin sesong. 

Per Vole startet opp driften på Vesljuvbreen, nå bedre kjent som Juvass, i 1985. Det startet med et mobilt skitrekk, og har utviklet seg til senteret vi har i dag. Nå har han gitt stafettpinnen videre til barna Per Arne Vole og Silje Vole som skal drifte senteret sammen med sine samboere. De har store ambisjoner for videre drift, og har allerede satt i kraft endringer.

Park og camp med Field Productions

– Den største endringen er at det blir full park i år. Vi har ansatt Even Sigstad som parkansvarlig, og han skal også hjelpe oss med markedsføring, sier Silje Vole til skiinfo.no.

Even Sigstad er kjent fra Field Productions og Supervention-filmene. Field Production skal også arrangere sommercamp den siste uken i juni og første uken i juli hvor man i tillegg til trening i parken lærer å filme.

Sigstad blir også ansvarlig for campen, og får med seg flere stjerner fra Supervention-filmene. Blant annet blir Anders Backe, Aleksander Aurdal, Tiril Sjåstad Christiansen, Jesper Tjäder og PK Hunder å se på campene, ifølge friflyt.no.

Sile Vole forteller at dette samarbeidet er utrolig viktig for sommerskisenteret.

– Jeg tror dette har har alt å si, rett og slett. Det er utrolig dyrt å drifte og bygge opp en slik park, så vi hadde ikke fått til dette uten et samarbeid, sier Vole. 

Godt med snø

Det ligger godt med snø på breen, og utsiktene for en lang sesong er gode.

– Det er mer snø i år enn i fjor og mange andre sesonger tidligere, så vi ligger godt an sånn sett, sier Vole.

Hun forteller at de også har gått til innkjøp av snøduk som skal holde på snøen. Sommerskisenteret på Folgefonna har hatt stor suksess med dette de siste årene, og klart å holde i gang sesongen lenger.

Galdhøpiggen sommerskisenter planlegger å holde åpent frem til og med 5. november.

Vil nå ut til flere

De siste årene har aktive alpinister og treningslag vært hovedmålgruppen for Juvass. Denne målgruppen vil fortsette å være viktige for sommerskisenteret, men Vole-familien har ambisjoner om at også flere andre vil ta turen for å oppleve ski på sommersnø. Den nye parken er et viktig tiltak for dette.

– Vi har også gjort en del endringer inni cafeen og ønsker blant annet å servere en varmrett hver dag. Vi kommer til å prøve oss fram med litt forskjellig gjennom sesongen, sier Silje Vole. 

Vole har vokst opp på breen, og ser veldig frem til å overta driften sammen med resten av gjengen.

Sommerskisenteret på Juvass åpner lørdag 20. mai klokken 09:00 og holder åpent hver eneste dag gjennom sesongen.