Norge

Klart for sykkelfest i Trysil

22nd June 2017 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Trysil

Klart for sykkelfest i Trysil- ©Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysi

Magic Moose er en av Nord-Europas lengste flytstier.

Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysi

Over 1000 stisyklister er ventet til Trysil i dag, da den to uker lange sykkelfestivalen Trysil Bike Festival åpner. Først ut er terrengsykkelfestivalen Utflukt som arrangeres av Fri Flyt. 

Deltakerne på festialen Utflukt skal boltre seg i både naturlige og tilrettelagte sykkelstier.

– I helgen fylles Trysil opp av stisyklister som blant annet skal delta på guidede turer, teste sykler- og utstyr og kose seg på terrengsykkelfestivalen Utflukt, skriver Destinasjon Trysil i en pressemelding.

Terrengsykkelfestivalen Utflukt arrangeres for femte gang i Trysil, men festivalen har selv 15-årsjubileum i år. Utflukt har vokst voldsomt de siste årene, og i fjor rundet de en milepæl med 1000 deltakere, guider og arrangører, og et utsolgt arrangement. Nytt av året er at sykkelhotellet Radisson Blu Resort Trysil er base for arrangementet, og der er det kun få rom igjen.

Det er forventet over 1000 stisyklister til Trysil når terrengsykkelfestivalen Utflukt kickstarter i dag.  - © Jonas Hasselgren/Utefoto

Det er forventet over 1000 stisyklister til Trysil når terrengsykkelfestivalen Utflukt kickstarter i dag.

Foto: Jonas Hasselgren/Utefoto

For første gang i historien

Trysil Bike Festival er en to uker lang sykkelfestival som arrangeres for første gang i år. Samme dag som Utflukt setter i gang blir det også premiere på den 7 km lange flytstien Magic Moose.

– Vi har utviklet et stisykkelprodukt som nå er av så høy kvalitet at vi kan stå inne for en sykkelfestival i to uker, hvor hele familien kan finne noe som passer dem. Vi starter på toppen, bokstavelig talt, med å lansere det som nå er blitt en av Nord-Europas lengste flytstier. Den starter ved heisen Fjellekspressen, som skal gå hver torsdag til søndag gjennom hele sommeren og høsten, og er hele 7 kilometer lang. Den vil garantert gi alle en unik sykkelopplevelse, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil i en pressemelding.

Deretter går det slag i slag med blant annet Terrengsykkel Ungdomscamp, Trysilrittet og så avslutter vi med en familiedag i Gullia hvor Eirik Ulltang skal gjøre sitt fantastiske sykkelshow. Vi gleder oss veldig til de neste to ukene.

 Magic Moose er en av Nord-Europas lengste flytstier.  - © Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysi

Magic Moose er en av Nord-Europas lengste flytstier.

Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysi

Annonse

Annonse

Dagens snøfall