Både bankmenn og puddertyver har hatt Verbier som et favoritttilholdssted i årevis. Det årlige vertsskapsstedet for den mest legendariske frikjøringskonkurransen av alle, Verbier Extreme, har nok av terreng å by på for alle nivåer.

---> Alpenes beste offpiste - 10 favorittdestinasjoner med lett tilgjengelig frikjøringsterreng

Har du sett bildene eller fulgt med på livesendingen fra verdenscupfinalen i frikjøring på Bec des Rosses vet du at du kan finne utfordringer her, uansett hvor god du er på ski eller brett. Heldigvis har giganten Les 4 Valées mer enn den rett og slett fryktinngytende bratte konkurransefjellsiden å by på, med bøttevis av offpistemuligheter. Det er så og si bare å peke skiene ned i en av dalene, men bare passe på at det går en heis opp igjen.

Toppheisen til Mt. Fort går helt opp til 3330 meter over havet, og når vi samtidig vet at denne delen av Sveits får mye snø, er det klart at dette er en snøsikker favoritt. Heissystemet er moderne og driftssikert som en Rolex, standarden er høy og det samme er prisene. Det er begrenset kapasitet på overnatting her, og veldig smått om billige løsninger. Maten koster også skjorta, og ikke bare slipset men også buksa og beltet ryker gjerne når du skal ha til heiskort. Men hvem bryr seg? Her kan du få ditt livs offpisteoplevelser.

Det er ikke fullt like smidig å reise til Verbier som til noen andre av de sveitsiske skistedene der du kan ta toget så og si rett fra flyplassen til bunnstasjonen, men stemmer det at tid er penger er det bra at reisen enten med tog og buss eller med leiebil fra Geneve til Verbier heldigvis ikke er lang likevel.

Hot tips:
Invester alle pengene dine i aksjer i ett eller annet nystartet selskap i dag, så kanskje du kan tibringe jueferie, vinterferie og påskeferie i Verbier med hele familien hver år framover, på et av byens finere hoteller eller kanskje ditt helt egne chalet.