Norge

Dag 2: Memurbu - Glitterheim

18th March 2015 | Skiinfo.no

Dag 2 - Jotunheimen Haute Route

Dag 2 - Jotunheimen Haute Route

Ruta følger sommerruta over Raudhamarn til toppen av Surtnigssue (2368 moh.). Surtningssue betyr trolig ”svartpurka”, på grunn av fjellets farge og form. Fjell fikk ofte negative navn før i tiden. De var jo mest i veien. Dette er Vågås høyeste fjell og en flott utsiktstopp. Herfra ser man lenger inn i Jotunheimen.

Alternativ (bretur) opp: Gå opp fra Øvre Russglopet, der er det brefall å gå på. Herfra følger ruta ryggen nordover hvor man sanker 2000 metertopper før man ender på Søre Veotinden. Det er ikke stor høydeforskjell bortover. Det er enkle topper å sanke.

Nedkjøringen ned Styggehøbrean til Veodalen er ikke spesielt bratt. Hvis vær og føre tillater det, kan man legge inn sprekere nedkjøringer. Man kan eventuelt også bestige Styggehøe (1883 moh.) for å få en ekstra nedkjøring ned mot Glitterheim. Ved dårlig vær trenger man ikke gå over Surtningssue, men kan isteden følge kvistet fjellskirute fra Memurubu til Glitterheim.

Ruteforslaget er å starte fra Gjendesheim/Bessheim og gå vestover gjennom hjertet av Jotunheimen.  - © Johan Wildhagen / Palookaville.no

Ruteforslaget er å starte fra Gjendesheim/Bessheim og gå vestover gjennom hjertet av Jotunheimen.

Foto: Johan Wildhagen / Palookaville.no

Stian Hagen, som hadde ideen til Haute Route Jotunheimen:
- Topptur/randonee-skiløping er den raskest voksende skisporten i verden. I Norge har det vært kraftig utvikling de siste fem årene. Norges geografi og befolkningsspredning gjør det lite attraktivt for investorer å bygge store skisteder der fjellene er egnet for det. Og der det er kunder nok til å bygge heiser, er ikke fjellene egnet for frikjøring. Toppturutstyr har gjort det mulig for folk å finne fantastisk skikjøring på nye steder i Norges fjellrike. Dette er en trend vi bare har sett starten på. Og nå har vi endelig fått øynene opp for hvilke utrolige muligheter som ligger her i Jotunheimen. Jotunheimen kommer til å bli et av de mest besøkte fjellområdene i Norge for skiturisme, også i fremtiden. Alt som skal til er at folket åpner øynene.

 

Memurubu: Ligger ved Gjende i Aust-Jotunheimen med Besseggen og Bukkelægret på hver sin side. Hytta har 150 sengeplasser og er betjent i ukene rundt påske. Memurubu er fra opprinnelsen en gammel sæter hvor det har vært sæterdrift i over 100 år.
Les mer om Memurubu på UT.no


 

Annonse

Bildegalleri

Jotunheimen Haute Route - © Johan Wildhagen / Palookaville.no

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!