Norge

Dag 4: Prafleuri-hytta til Dix-hytta

21st October 2016 | Christine Amdam

Fantastisk lys så tidlig på morgenen. Vi hadde fjellet helt for oss selv.

Fantastisk lys så tidlig på morgenen. Vi hadde fjellet helt for oss selv.

Foto: Øydis Kristine Flateby

Klokken 06 sto vi klare med ski og hodelykter på. Det var nærmere 20 minusgrader, men vi hadde ikke noe problem med å holde varmen. Å gå på rekke og rad med hodelyktene som lyste opp sporene, og se på himmelen som stadig skiftet farge var utrolig kult. Jeg glemte helt at vi gikk unna et par hundre høydemetre. Vi startet tidlig fordi vi skulle traversere et langt stykke langs Dix-sjøen. Her er det viktig å komme forbi før sola tar tak i fjellsidene. Vi klarte å holde høyden hele veien og kunne derfor traversere uten feller.

Plutselig hører jeg at en av jentene bakerst i gruppa roper at vi må stoppe. Hun kommer heseblesende frem til oss foran i løypa. 

– Det er urettferdig at dere med lengst ben skal gå først, nærmest roper hun. 

Hun la fram en teori om at de med lengre ben kommer fortere fram med samme frekvens. Diskusjonstemaene ble særere og særere jo lengre vi hadde vært uten dekning og 4G, og vi har ledd mye av denne episoden i ettertid. Da vi kom til enden av sjøen måtte vi over en del sprekker før vi skulle starte stigningen opp mot Dix-hytta. Guiden vår bestemte at vi ikke behøvde tau da forholdene var såpass trygge. Mens vi ventet på å krysse sprekkene opplevde to av oss at den ene skien forsvant under oss og vi så at det var sikkert 15 meter rett ned. Rimelig ekkelt, men vi kom oss alle trygt over til slutt.

Vi var ikke treige med å sette oss i solveggen etter tur. Her er vi på Dix-hytta.  - © Mattias Erlandson

Vi var ikke treige med å sette oss i solveggen etter tur. Her er vi på Dix-hytta.

Foto: Mattias Erlandson

Vi var fremme ved Dix-hytta allerede halv elleve. De har en utrolig fin panorama-terrasse hvor vi spiste en lett lunsj. I og med at dagen ennå var ung gikk de som ville opp på La Luette som er en 3-4 timers tur. Selv måtte jeg la føttene hvile. Kjedelig, men det var deilig å sitte i solveggen og prate med folk som kom og gikk.

De som drev Dix-hytta denne sesongen var to unge par som elsker øl. De hadde derfor fått kjørt inn masse spennende ølsorter som vi benyttet anledningen til å teste. All maten og drikken blir kjørt inn til hyttene med helikopter. Anbefaler forøvrig å teste røsti-kaken med egg på! 

 

Annonse

Bildegalleri

Haute Route fra Chamonix til Zermatt - © Maren Myre Baksaas
Haute Route fra Chamonix til Zermatt - © Mattias Erlandson
Haute Route fra Chamonix til Zermatt - © Mattias Erlandson
Haute Route fra Chamonix til Zermatt - © Mattias Erlandson

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!