Norge

Dag 5: Dix-hytta til Vignettes-hytta

21st October 2016 | Christine Amdam

Utrolig vakkert lys i morgentimene.

Utrolig vakkert lys i morgentimene.

Foto: Øydis Kristine Flateby

Nok en dag våkner vi til skyfri himmel, og vi fatter ikke at det er mulig. Vi begynte med en kort og skarete nedkjøring fra hytta før vi gikk en lang og fin oppstigning opp til Pigne d´Arolla (2790 moh). Da vi kom opp på den første flata så vi han ene av gutta fra Dix-hytta komme i et imponerende tempo for å ta bilder av den fine himmelen. Det er jo ikke ofte det er så fint vær som det vi opplevde. Det er mye arbeid for de som driver hyttene, så det var godt å se at de også kommer seg ut på ski. 

Vi måtte opp en bratt skrent, og på grunn av blåis måtte vi av med skiene og på med stegjern og tau. Da vi kom over toppen ble vi møtt av en utrolig kul utsikt. Det lå en diger bre nede i dalen som så ut som en innsjø. Vi fikk en morsom nedkjøring ned i dalen. Da vi kom ned hadde vi lyst til å gå opp igjen for å kjøre den en gang til, men på grunn av den sterke sola måtte vi komme oss videre til Vignettes-hytta. Litt kjipt, men hallo, vi kunne jo ikke klage.

 

Vi hadde helt utrolige forhold på turen.  - © Øydis Kristine Flateby

Vi hadde helt utrolige forhold på turen.

Foto: Øydis Kristine Flateby

Vi mistet nesten pusten da vi fikk øye på Vignettes-hytta (3160 moh). Den ligger spektakulært til og det ser ut som om den kommer til å dette utfor stupet hvert øyeblikk. Vi rigget oss til ute på verandaen og nøt sola før den farget himmelen rosa på vei ned bak de spisse alpetoppene.

Dette er den hytta på ruta som ligger høyest, og jeg var litt spent på hvordan det kom til å bli å sove så høyt over havet. Men jeg tror kroppen hadde vendt seg til høyden da jeg ikke merket noe spesielt denne natten. Nå skal det sies at jeg ikke sov veldig godt noen av nettene, men man har så mye adrenalin på turen at man ikke merker noe til det. 

Annonse

Bildegalleri

Haute Route fra Chamonix til Zermatt - © Maren Myre Baksaas
Haute Route fra Chamonix til Zermatt - © Mattias Erlandson
Haute Route fra Chamonix til Zermatt - © Mattias Erlandson
Haute Route fra Chamonix til Zermatt - © Mattias Erlandson

Annonse

Dagens snøfall