Norge

Her er de beste skistedene for deg som er ute etter fest og moro

1st March 2017 | skiinfo

Skisteder i denne artikkelen: Chamonix, St. Anton am Arlberg, Les 2 Alpes, Ischgl, Mayrhofen

Live musikk på Showarena, Ischgl

Live musikk på Showarena, Ischgl

Foto: Showarena

Skiferier er de aller beste synes vi. Det er pur glede i løypene på dagen. Deretter går ferden til After Ski. Og når festen er bra, hvorfor skal man stoppe? Fra solnedgang til soloppgang – Her er våre beste tips til en skiferie i Alpene fylt med fest og moro. 

ST. ANTON, Østerrike

St. Anton har et rykte på seg for å ha den beste After Skien. Vi er ikke uenige i det og gir 10 av 10 poeng!

Alle har hørt om skianleggets ”legendariske” barer: Moosewirt og Krazy Kanguruh. Førstnevnte er den mest travle baren i hele Østerrike. Dørene åpner klokken 15, og det tar ikke lang tid før det tar av; folk danser på bordene og spruter øl utover hverandre. Krazy Kanguruh er den eldste baren i St. Anton, og den er nå eid av tidligere olympisk mester på ski, Mario Matt. Det er litt mindre cheesy her, men stemningen er like vill som på Moosewirt. Begge barene er kjent for sine episke fester, men her må du være tidlig ute da de lukker dørene allerede klokken åtte på kvelden.

Hvis du vil fortsette festen kan du dra til Kandahar. Baren åpner kl 16 for After Ski, og det er live musikk fra klokken 17. Deretter blir baren omgjort til restaurant og fra klokken 19 kan du bestille både Thai og Indisk mat. Senere blir restauranten til en klubb, og her kan du holde det gående til klokken tre på morgenen. En annen favoritt er Horny Bull hvor internasjonale DJs spiller diggbare rytmer fra klokken elleve på kvelden til tre om morgenen.

Andre nattklubber er Picadilly hvor det ikke er tillatt med skiklær etter klokken 21, eller Underground on the Piste.

Live musikk på Mooserwirt i St. Anton.  - © St. Anton Tourism

Live musikk på Mooserwirt i St. Anton.

Foto: St. Anton Tourism

ISCHGL, Østerrike

Her kan man, dersom man vil og orker, feste enda hardere enn i St. Anton. Mens St. Anton er kongen av After Ski og det mest kjente stedet av disse to, har Ischgl bra og kanskje bedre ekspert-terreng og enda villere netter.

Selve byen er postkort-vakker med en sofistikert atmosfære. Her finnes det en rekke barer, og det skal være noe for enhver smak og alder.

Et nytt tilskudd til det yrende bar-livet er Champagne Alpine Lodge. Her finner du et stort utvalg av champagne som kan nytes i koselige omgivelser. Her stater After Skien klokken tre og de holder det gående til klokken fire på morgenen.

Andre velkjente utesteder er Trofana Alm som ligger ved siden av hotellet Trofana Alm Royal, og Kuhstall som har mer enn 27.000 følgere på Facebook, DJs og dansing ut i de tidlige morgentimer.

Showarena kan du få live musikk, lasershow og dansere som holder show på bardisken. Showarena ligger også i Trofana Royal. De som holder ut aller lengst drar på Pacha på Hotell Madlein. Her finner du sofistikert interiør og live show med lettkledde damer og menn på scenen natten lang.

DJs og dansing på Kuhstall, Ischgl  - © The Kuhstall

DJs og dansing på Kuhstall, Ischgl

Foto: The Kuhstall

MAYRHOFEN, Østerrike

Mayrhofen er et mekka for snowboardere, men også et partyparadis. Særlig for deg som liker en litt yngre crowd.

Skistedet er kjent verden over for festivalen Snowbombing; en uke med vintersport og musikk med verdenskjente artister i magiske omgivelser.

Når festivalen pakker sammen fortsetter festen og det er en rekke nattklubber å velge mellom. Det er også et stort utvalg av barer og puber langs hovedgaten (sjekk ut Scotland Yard). Det finnes også barer av den mer sofistikerte varianten dersom du er ute etter det.

The Ice Bar, som ligger rett ved gondolen Penken på Hotell Strass er veldig populær. I samme lokale finner du også Speak Easy Arena som er et av de største utestedene i Mayrhofen. Her er det live musikk og de spiller en blanding av pop, dubstep, drum and bass og Østerriksk partymusikk.

Bruck’n Stadl i nærheten av bunnstasjonen til Ahorn ønsker alle fest-folk velkommen. Det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel, så lenge du klarer å holde tempoet her. Festen starter ved lunsjtider, og de holder det gående til klokken to på natten.

De to største utestedene er Arena og Schlussel. Nattklubben Arena ligger på Hotell Strass og der er det plass til mange mennesker i kjelleren. Forvent deg tekno-rytmer. Schlussel ligger i Ahornstrasse og holder åpent lengst av alle; helt til klokken seks på morgenen!

Underholdning på Bruck'n Stadl  - © Bruck'n Stadl

Underholdning på Bruck'n Stadl

Foto: Bruck'n Stadl

LES 2 ALPES, Frankrike

Bratt off-piste terreng og en stripe med barer har gjort at Les Deux Alps fortjener kallenavnet Las Vegas i Alpene. Dette er et skisted som vet hvordan man fester hardt.

Les 2 Alps består av de to landsbyene Venosc og Mont de Lan. Byene er forbundet av den 2 km lange stripa fylt med barer, restauranter og nattklubber. Landsbyene har beholdt mye av sin originale sjarm, og her finner du en blanding av tradisjonelle hytter og leiligheter fra 70-tallet. Mange av disse har blitt pusset opp de siste årene for å få en enda større fjell-følelse. Det er mest liv i sørenden av stripa mot byen Venosc.

Smokey Joe´s er en av de mest populære After Ski-stedene med live musikk og happy hour fra 18-20. For litt irsk feeling kan du dra på O’Brian’s Pub som har disco fra klokken 10 og holder det gående til klokken to på natten.

På L'Avalanche finner du en internasjonal crowd. Stedet har holdt det gående i over 20 år, og er blitt en institusjon for partyfolket. L'Avalanche Club har en blanding av dance- og house-musikk med temakvelder og konkurranser. De holder åpent til klokken fire på morgenen.

 

På L'Avalanche Nightclub i Les 2 Alpes kan du danse til klokken fire på morgenen.  - © Raphael Boute

På L'Avalanche Nightclub i Les 2 Alpes kan du danse til klokken fire på morgenen.

Foto: Raphael Boute

CHAMONIX, Frankrike

Chamonix er kjent for fantastiske skibakker, men byen leverer også varene når det kommer til fest og moro. Det finnes en rekke barer, 30 for å være nøyaktig, som holder det gående fra tidlig ettermiddag til sent på natten. Mange av disse har live musikk.

De som er twenty-something er sannsynlig å finne i trekanten av barer like ved Avenue Michel Croz: Elevation 1904, Moö og Chambre Neuf. Og ingen tur til Chamonix ville være komplett uten et besøk til sistnevnte som trekker både turister og lokalbefolkningen. Baren er åpen hele dagen fra åtte om morgenen til langt på natt. Happy Hour foregår mellom 20 og 22. Levende musikk får du søndag til fredag fra 17:30 til 19:30.

Undergrunnsklubben Le Tof er også veldig populær og er Chamonix sin eneste offisielle homobar. De tar i mot gjester mandag til lørdag fra fem på ettermiddagen til fire om morgenen. Le Tof har temakvelder med electro, house, 80-tallsmusikk, Single Nights og Drag Nights for å nevne noe.

Rett rundt hjørnet fra Le Tof ligger L'Amnesia; Chamonixs største klubb som holder åpent til fire om morgenen. Inngang er vanligvis gratis, bortsett fra når de har sporadiske temakvelder som skumparty og undertøys-show.

De som fortsatt holder ut bør ta turen til nattklubben The Bunker. Med 45 ulike smakstilsatte vodkaer på menyen for å holde deg gående, holder klubben åpent helt til klokken syv om morgenen.

Chambre Neuf er et populært sted i Chamonix  - © Chambre Neuf

Chambre Neuf er et populært sted i Chamonix

Foto: Chambre Neuf

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!