Første uken i mars gjennomførte Skiinfo/OnTheSnow en stor skitest hvor vi testet mer enn 100 par ski for sesongen 2016/2017. Vi presenterer resultatene i fire kategorier for både kvinner og menn: Carvingski, Allmountainski, Freerideski og Pudderski. Her kommer resultatene for kategorien "carvingski for menn" hvor vi har testet ti modeller!

Vårt test-team består av erfarne skiløpere, tidligere verdenscup-deltagere, skiinstruktører, skiredaktører og skielskere som jobber innen bransjen. På evalueringsskjemaer ga de poeng mellom 0 og 5 i forskjellige kategorier og beskrev deres inntrykk.

Testerne får mange referanse­r til bilkjøring når de tester carvingski, og det med god grunn. Hvis du kjører en bil på en svingete fjellvei vil du at bilen skal ha presisjon, godt grep, rask responstid og kort svingradius. Det samme gjelder for skiene du skal kjøre med ned en nypreparert eller isete løype. Bredden på skiene i denne kategorien går fra 69 mm til 84 mm under støvelen. Jo smalere skien er, jo raskere er svingradiusen. Skiene er bygget for å skape fart, og konstruksjonen er ofte inspirert av skiene som brukes i verdenscupen. Vi ser elementer som reduserer vekten, gir godt kantgrep og er passe fleksible. På carvingskiene ser vi ofte at skien har en kjerne av tre, en del av metall og mest sannsynlig en liten rocker i tuppen. Høy ytelse og racing-teknologi setter deg i førersetet ned fra fjellet. 

Klikk på skiene i testen under for detaljer om hver ski, og se om du finner din favoritt.